Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Parfe»Oslikana Parfe torta

Oslikana Parfe torta

Daniela RusevaDaniela Ruseva
Kuvar
22453950
Oslikana Parfe torta
Fotografije: Daniela Ruseva
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
12
"Kada u grudima poslastičara kuca srce umetnika, rezultat mora da bude fantastičan"

Potrebni sastojci

  • piškote - 30 komada
  • breskve - voće iz kompota
  • sveže mleko - 1 litar
  • jaja - 5 komada
  • šećer - 1 šolja
  • brašno - 3 kašike
  • šećer u prahu - 3 kašike
  • želatin - 2 pakovanja
  • vanila - 1 kesica
  • boja za kolače - za crtanje
* merne jedinice

Način pripreme

U kalupu za tortu na dnu rasporediti 20 piškota, a preko njih, drugi red piškota presečenih na pola. Odozgo poređajte nasečene breskve iz kompota. Poprskajte piškote sa 5-6 kašika soka od kompota.

Pripremite krem:

Odvojite žumanca i zajedno sa šećerom ih umutite mikserom dok ne pobele. Dodajte brašno i malo svežeg mleka. Umutite ponovo i dolijte još malo mleka, a zatim masu prelijte u preostalo mleko i stavite na vatru da se kuva, dok se ne zgusne.

Rastvorite želatin u 100 ml hladne vode. Ostavite ga da nabubri 5-6 minuta. Stavite ga na paru da se rastopi i onda ga dodajte u mlečni krem.

Stavite krem da ponovo proključa, dodajte vanilu i ostavite hladnom mestu da se prohladi.

Za to vreme umutite mikserom belanca u sneg, prvo samo belanca, a kasnije dodajte šećer u prahu i umutite dok vrhovi ne budu čvrsti.

Dodajte belanca u delovima u ohlađeni mlečni krem i dobro promešajte špatulom.

Prelijte piškote kremom i stavite u frižider na 3-4 sata.

Ako tortu ukrasite bojama, biće lepša za oči, a verujte za mnoge i ukusnija.

Možete crtati četkom direktno preko želiranog krema bojom za kolače. U tu svrhu treba da imate samo jednu-dve kašičice votke i poslastičarsku boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: