Način pripreme
U kalupu za tortu na dnu rasporediti 20 piškota, a preko njih, drugi red piškota presečenih na pola. Odozgo poređajte nasečene breskve iz kompota. Poprskajte piškote sa 5-6 kašika soka od kompota.
Pripremite krem:
Odvojite žumanca i zajedno sa šećerom ih umutite mikserom dok ne pobele. Dodajte brašno i malo svežeg mleka. Umutite ponovo i dolijte još malo mleka, a zatim masu prelijte u preostalo mleko i stavite na vatru da se kuva, dok se ne zgusne.
Rastvorite želatin u 100 ml hladne vode. Ostavite ga da nabubri 5-6 minuta. Stavite ga na paru da se rastopi i onda ga dodajte u mlečni krem.
Stavite krem da ponovo proključa, dodajte vanilu i ostavite hladnom mestu da se prohladi.
Za to vreme umutite mikserom belanca u sneg, prvo samo belanca, a kasnije dodajte šećer u prahu i umutite dok vrhovi ne budu čvrsti.
Dodajte belanca u delovima u ohlađeni mlečni krem i dobro promešajte špatulom.
Prelijte piškote kremom i stavite u frižider na 3-4 sata.
Ako tortu ukrasite bojama, biće lepša za oči, a verujte za mnoge i ukusnija.
Možete crtati četkom direktno preko želiranog krema bojom za kolače. U tu svrhu treba da imate samo jednu-dve kašičice votke i poslastičarsku boju.