Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Kavarma»Svinjska kavarma u gondolama

Svinjska kavarma u gondolama

Daniela RusevaDaniela Ruseva
Kuvar
22453950
Svinjska kavarma u gondolama2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Za svakog gosta pripremite po jednu gondolu sa kavurmom, ali pripremite i dodatne, jer će svako poželeti još malo"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 800 g
  • ulje - 3 - 4 kašike
  • pečurke - 250 g
  • crni luk - 3 glavice
  • beli luk - 2 struka, mlad
  • paprike - 8 komada
  • paradajz - 2 komada
  • jaja - 4 komada
  • voda - 150 ml
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • peršun
  • univerzalni začin - povrće
* merne jedinice

Način pripreme

U zagrejanom ulju upržite meso, nasečeno na komade. Promešajte nekoliko puta. Čim meso porumeni, dodajte pečurke nasečene na četvrtine.

Nasecite luk na krupnije polumesece i sipajte u meso, kao i paprike nasečene na kolutove i dva struka mladog belog luka. Promešajte ponovo nekoliko puta, posolite i dodajte začine.

Prelijte vodom, a kada provri, dodajte paradjz, nasečen na kockice. Poklopite i kuvajte kratko, dok povrće ne omekša, a na kraju začinite po vašoj želji.

Gotovu kavarmu rasporedite u gondole. u svaku gondolu stavite po jedno jaje i celu papriku.

Pecite na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni oko 20 minuta, ili dok jaje ne bude pečeno. Pospite naseckanim svežim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: