Moja svinjska kavarma

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
638792k159
Moja svinjska kavarma
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 2
24/12/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
170 min.
Ukupno
200 min.
Porcije
6
"Očekujte da susedi kucnu na vrata, da traže recept za ovu toliko ukusnu svinjsku kavarmu"

Potrebni sastojci

  • svinjska plećka - 1, 2 kg
  • praziluk - 2 struka
  • paprike - 2 komada, crvene
  • pečurke - 300 g
  • crveno vino - 1 šolja
  • paradajz - 1 šolja
  • aleva paprika - 1 kašika
  • biber
  • lubar
  • majčina dušica
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjska plećka se iseče na zalogaje i zaprži se dok ne postane zlatasta sa solju i biberom. Sipa se u đuvečaru.

Nakon toga u isti tiganj se sipa vino da provri i dodaje se meso.

Nakon toga se dinsta povrće, u njega se dodaju aleva paprika i paradajz.

U sve to se dodaje u đuvečaru i kavarma se peče na 200 stepeni oko 2 sata.

Moja svinjska kavarma je gotova!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: