Jagnje punjeno iznutricama, pečurkama i pirinčem

Jagnje punjeno iznutricama, pečurkama i pirinčem

Jagnje punjeno iznutricama, pečurkama i pirinčem
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
12/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema35 min.
Kuvanje360 min.
Ukupno395 min.
Porcije20
"Uz našu pomoć priprema ukusnog punjenog jagnjeta će se prometniti od kulinarskog izazova u dečiju igru, u koju se kladi samo na dobar ukus"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistite, operite i osušite jagnje. Dobro ga posolite iznutra. Izdinstajte, po ovom redosledu, luk, pečurke, skuvane i iseckane iznutrice i pirinač.

Dodajte so i začine po ukusu. Ušijte jagnje i namažite ga smesom od aleve paprike, soli i ulja.

Stavite ga u odgovarajući plleh, preko lozovih grančica postavljenih u krst.

Sipajte vodu i prekrijte folijom. Pecite na tihoj vatri oko 5-6 sati.

S vremena na vreme ga prelivajte sosom iz pleha. Na kraju skinite foliju i pecite dok se ne stvori zlatna i hrskava korica.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: