Sitna skuša u rerni

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
2040
2
12/04/2017
"Da li znate zbog čega se sitna skuša najviše traži - zbog toga što je u rerni veoma ukusna i još lakša za pripremu "
Priprema20 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno70 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 004
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • skuša - 5 - 6 komada, sitne ribe
  • maslinovo ulje - 50 g
  • limun - 1 komad
  • paradajz - 3 - 4 komada, može i iz konzerve
  • crni luk - 1 velika glavice
  • belo vino - 100 ml
  • lovorov list
  • biber - zrna
  • piment
  • univerzalni začin - začin za ribu
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

U pleh poređajte u slojevima luk, paradajz i limun nasečen na kolutove. Pospite biberom, pimentom, posolite i dodajte 2-3 listića lovora.

Očistite, posolite i začinite ribu začinom za ribu. Ostavite u frižider na pola sata.

Poređajte ribu u pleh preko povrća, dolijte vino, maslinovo ulje i malo vode. Umotajte u foliju i pecite 40 minuta na 180 stepeni.

Skinite foliju i bez nje pecite još 10 minuta.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar