Način pripreme
U vatrostalnu posudu se stavljaju tečni sastojci marinade i promešaju se.
Porcije ribe se posole, pospu se biberom poređaju se u posudu za pečenje i prelivaju se sokom od limuna.
Pokrivaju se folijom i ostavljaju frižideru 15 minuta da se mariniraju.
Sklanja se folija i deo marinade se odliva u čašu, jer u konvektornoj rerni tečnost ne isparava i riba se neće ispeći već će se skuvati.
Posuda za pečenje se stavlja na gornju (visoku) rešetku konvektorne rerne.
Uključuje se na 230 stpeni na 15 minuta. Okreće se i peče se još 15 minuta.
Razume se, ukupno vreme pečenja zavisi od taoga koliko želite da riba bude prepečena.
Ispada sjajna i nije tako masna u poređenju sa onom pečenom u običnoj rerni.
Takođe se dobija i ukusan sos, ako niste preterali s kiselinom.
Servira se s garnirungom po želji i razume se - sa sosom od belog luka.
Nek vam je ukusno!
Beleška: Riba može da se ispeče i u običnoj rerni, koja treba prethodno da bude zagrejana. Tada u nju stavljam i tanke kriške limuna, koja sklanjam pri okretanju porcija. Vreme pečenja je skoro isto.