Mini balerine Pavlova

Daniela RusevaDaniela Ruseva
Kuvar
2244795250
Mini balerine Pavlova
Fotografije: Daniela Ruseva
1 / 4
13/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Nežne, graciozne i veoma lake - kao balerina, čije ime nose sa ponosom"

Potrebni sastojci

  • belance - 4 komada
  • šećer - 120 g
  • šećer u prahu - 80 g
  • vanila - 1 kesica
  • sirće - 1 kašika
  • skrob - 1 kašika
  • za krem
  • slatka pavlaka - 200 g
  • kisela pavlaka - 3 kašike
  • vanila - 1 kesica
  • dekoracija
  • voće - seme nara, crno grožđe, crvena i crna ribizla
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite belanca, koja su na sobnoj temperaturi, u sneg.

Postepeno dodajte po malo šećer i vanilu i nastavljajte sa mućenjem, dok ne dobijete čvrstu masu. Dodajte sirće i skrob i dobro ismuksujte na manjim obrtajima miksera.

Dno pleha prekrijte papirom za pečenje. Sipajte smesu u špric i rasporedite je na 6 mesta, tako što napravite krugove prečnika oko 10 cm.

U svaki krug uz pomoć kašike, napravite udubljenje u vidu gnezda, tako što masu gurate od sredine prema krajevima.

Rernu ugrejte na 160 stepeni. Stavite pleh i nakon malo vremena smanjite temperaturu na 140 stepeni. Pecite 1 sat.

Umutite mikserom slatku pavlaku, koju ste dobro ohladili, dok ne dobijete gust krem.

Promešajte kašikom kiselu pavlaku i vanilu i dodajte u slatku pavlaku, a zatim sve dobro promešajte špatulom.

Ispečene puslice napunite kremom od pavlake i ukrasite voćem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: