Mini torte Pavlova

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Mini torte Pavlova
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
140 min.
Ukupno
170 min.
Porcije
2
"Zahvaljujemo autoru ove kulinarske tvorevine - pravo savršenstvo"

Potrebni sastojci

  • belanca - 5 komada /170 g/
  • šećer - 300 g
  • kukuruzni skrob - 1 kašičica
  • jabukovo sirće - 1 kašičica
  • za krem
  • slatka pavlaka - 200 ml
  • bela čokolada - 300 g
  • maskarpone - 250 g
  • poslastičarska boja - 1 pakovanje, roze
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavljamo 170 g belanaca od 5 jaja. Pazite, posuda mora da bude skroz suva i da nema kapljica od žumanaca.

Mutimo mikserom tako što postepeno dodajemo 300 g kristal šećera.

Mutimo dok se ne dobiju tvrdi vrhići.

Dodajemo 1 kašičicu kukuruznog skroba i 1 kašičicu jabukovog sirćeta. Ponovo kratko mutimo.

Na papir za pečenje u veliku tepsiju stavljamo kašiku smese i oblikujemo male tortice tako što povlačimo ka gore kako bi se napravili vrhići. U sredini pravimo udubljenje, tu ćemo staviti krem.

Posipamo šećernom dekoracijom i sušimo pločice za našu tortu Pavlova na 80-85°C dva sata.

Za krem:

Zagrevamo 200 ml slatke pavlake i njome zalivamo 300 g bele čokolade. Mešamo dok se čokolada u potpunosti ne istopi.

Ostavljamo da se hladi i stavljamo u frižider da se stegne. Mutimo, dodajemo 250 g maskarpone sira i roze poslastičarsku boju (ukoliko želite da krem bude roze boje). Mutimo dok se ne dobije sipkast krem.

U ohlađene mini torte Pavlova stavljamo krem i dekorišemo po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: