Način pripreme
U posudu stavljamo 170 g belanaca od 5 jaja. Pazite, posuda mora da bude skroz suva i da nema kapljica od žumanaca.
Mutimo mikserom tako što postepeno dodajemo 300 g kristal šećera.
Mutimo dok se ne dobiju tvrdi vrhići.
Dodajemo 1 kašičicu kukuruznog skroba i 1 kašičicu jabukovog sirćeta. Ponovo kratko mutimo.
Na papir za pečenje u veliku tepsiju stavljamo kašiku smese i oblikujemo male tortice tako što povlačimo ka gore kako bi se napravili vrhići. U sredini pravimo udubljenje, tu ćemo staviti krem.
Posipamo šećernom dekoracijom i sušimo pločice za našu tortu Pavlova na 80-85°C dva sata.
Za krem:
Zagrevamo 200 ml slatke pavlake i njome zalivamo 300 g bele čokolade. Mešamo dok se čokolada u potpunosti ne istopi.
Ostavljamo da se hladi i stavljamo u frižider da se stegne. Mutimo, dodajemo 250 g maskarpone sira i roze poslastičarsku boju (ukoliko želite da krem bude roze boje). Mutimo dok se ne dobije sipkast krem.
U ohlađene mini torte Pavlova stavljamo krem i dekorišemo po želji.