Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Zapečena jela»Cvetno pečeno jelo s tikvicama

Cvetno pečeno jelo s tikvicama

Daniela RusevaDaniela Ruseva
Kuvar
22453950
Cvetno pečeno jelo s tikvicama
Fotografije: Daniela Ruseva
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Pretvorićemo ovo obično pečeno jelo u pravo umetničko delo i vi ste dobro došli da nam pomognete"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 4 komada
  • jaja - 3 komada
  • sir - 150 g
  • sveže mleko - 150 ml
  • kačkavalj - 100 g
  • još
  • so
  • mirođija
  • beli luk
  • brašno za valjanje
  • ulje za prženje
  • maslac za mazanje posude za pečenje
  • za ukras
  • paradajz - 1 komad
  • peršun
  • mak
* merne jedinice

Način pripreme

Oprane tikvice isecite na krugove, poređajte ih u posudu za pečenje, posolite s malo soli i ostavite posudu nakoso sat vremena da se ocedi voda koju će pustiti.

Uvaljajte svako parče jedno za drugim u brašno i poređajte ih sve u jednu veliku zdelicu, možete ih staviti jedno na drugo. Na taj način brašno se zalepi na tikvice, a kad se stave da se prže upijaju malo masnoće i brašno neće izgoreti na ulju. Ispržite tikvice, obrćući ih s obe strane.

Stavite papir za pečenje u kalup za tortu s pokretnim dnom, stavljajući papir i na zidove. Namažite maslacem i poređajte tikvice.

Umutote jaja, pomešajte ih s izmrvljenim sirom i dodajte sveže mleko. Prelijte ovom smesom tikvice, pospite narendanim kačkavaljem, a odozgo poređajte kao cvetove nekoliko parčića paradajza. Pospite makom i strukovima peršuna.

Zagrejte rernu na 220 stepeni. Zapecite jelo na grilu s ventilacijom desetak minuta. Prebacite zapečeno jelo u odgovarajući tanjir zajedno s papirom, a višak papira isecite nožem.

Špricem u tankom mlazu pavlakom opcrtajte isečen paradajz i nacrtajte cvetove. Servirajte s kiselim mlekom s blagom aromom belog luka i iseckane mirođije.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: