Način pripreme
Prvo prosejete brašno tri puta. Zagrejte mleko na ringli, odvojte 200 ml, a u drugih 200 m stavite tri kašike brašna, promešajte i dodajte izmrvljen kvasac i šećer, ponovo promešajte, pokrijte krpom i ostavite da nadođe.
Za to vreme napravite brazdu u brašnu i dodajte ostale sastojke. Nakraju i nadošli kvasac. Zamesite glatko i meko testo i ostavite ga na toplom da naraste 30 minuta.
To gotovo testo podelite na tri dela i odvojte manju lopticu za srca. Svaku loptu razvijte, mmažite maslacem i stavljajte nadev. I druge kore napravite na ovaj način, poslednju ne mažete maslacem. Stavite na sredinu čašu i podelite na osam jednakih delova.
Te delove podelite po sredini ali ne do kraja, da ostanu dva prsta. Onda probodite krajeve i kroz procep ih okrenite nadole.
Na taj način nastavite i sa ostalih sedam delova. Od poslednje loptice izrežite srca i listove i stavite ih na sredinu. Stavite na toplo opet da naraste 30 minuta.
Naraslu pogaču mažete s umućenim jajetom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 190 stepeni dok ne bude gotovo.