Način pripreme
U velikoj posudi umesite pileće mleveno meso s crnim lukom isečenim veoma sitno (možete ga zameniti i svežim mladim lukom), smrvljenim zelenim i crvenim fino ljutim papričicama (bez semenki), sitno naseckanim i smrvljenim čeri paradajzom, soli, biberom i kuminom po ukusu.
Dodajte umućeno celo jaje i pivo.
Po želji možete da dodate i sitno iseckan sveži peršun. Pomešajte sve mnogo dobro i ostavite pokrivenu posudu u frižideru bar 3 sata, a najbolje celu noć.
Rukama namazanim uljem oformite ćuftice i uvaljate ih u brašno. Pržite u vrelom ulju s obe strane dok ne bude gotovo.
Ako ne volite prženo - stavite ih na dobro zagrejan i slaninom namazan roštilj, ali ih ne uvaljujte u brašno. Servirajte sa salatom od sezonskog povrća i dobro ohlađenim pivom.