Način pripreme
Sipajte sadržaj kesica pudinga u posudu. Dodajte šećer i 8 kašika svežeg mleka. Dobro promešajte smesu.
Stavite mleko na vatru i kada provri, sklonite ga. Dodajte smesu sa pudinzima u tankom mlazu uz neprestano mešanje. Vratite sve ponovo na vatru i mešajte, dok se ne zgusne. Skinite sa vatre i podelite da 2 jednaka dela.
U jedan deo stavite maslac i mešajte dok se ne rastopi. U drugi deo stavite tečnu čokoladu. Promešajte dobro dok se ne dobije homogena čokoladna smesa.
Na tnu tepsije poređajte keks sa kakaom. Prelijte ih pudingom od jagoda. Odozgo poređajte običan keks sa maslacem, pa njega prelijte čokoladnom smesom.
Poravnajte površinu i pospite pečenim i mlevenim orasima. Stavite tortu u frižider na najmanje 4-5 sati pre posluženja.
Torta je veoma ukusna! Sa aromama čokolade i jagode.