Torta s keksom bez pečenja

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
532
884
20/04/2017
"Raskošna keks torta - stvorena da bude pojedena"
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano5 964
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Maslac i šećer u prahu se umute mikserom. Doda im se kakao i opet se muti. Dodaju se sveže mleko, vanila i esencija. Promeša se viljuškom.

Keks se izmrvi, a ostave se i krupniji parčići. Dodaju se zajedno s mlevenim orasima u smesu. Promešamo sve i sipa se u kalup za tortu.

Za glazuru stavimo u posudusveže mleko sa šećerom. Stavimo i kakao i kuvamo na tihoj vatri.

Dodamo i maslac, dok se blago ne zgusne. Prelijemo tortu glazurom. Ostavimo u frižideru na 4-5 sati.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar