Način pripreme
Krompir skuvajte neoguljen. Zatim kad se skuva, ogulite i stavite u činiju. Ispasirajte i dodajte jaja, so i biber. Promešajte i dodajte brašno iz dva puta, mešajući sve vreme.
U tiganju zagrejte ulje i stavite iseckan luk. Uklonite skramu sa sudžuka i iseckajte ga.
Čim se luk malo proprži, dodajte sudžuk. Malo propržite i sklonite sa vatre. U kalup za tortu stavite pola pirea. Izvadite smesu koja se ispržila i ravnomerno je rasporedite preko pirea.
Narendajte kačkavalj, ali ostavite manji deo sa strane. Prekrijte preostalim pireom i blago pritisnite prstima. Pecite na 180 stepeni oko 40 minuta.
Malo pre nego što izvadite iz rerne, rasporedite i preostali rendan kačkavalj. Nožem pređite između zida kalupa i torte, kako bi se odvojila, pa zatim sklonite prsten.