Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Slana torta»Pečena torta od krompira

Pečena torta od krompira

Pečena torta od krompira
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
8
"Obožavamo torte koje se služe uz pivo, a ova nam je jedna od najomiljenijih"

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 180 g
  • biber
  • ulje
  • so
  • sudžuk - 400 g sirovog (ili sirove kobasice)
  • luk - 1 glavica
  • kačkavalj - oko 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir skuvajte neoguljen. Zatim kad se skuva, ogulite i stavite u činiju. Ispasirajte i dodajte jaja, so i biber. Promešajte i dodajte brašno iz dva puta, mešajući sve vreme.

U tiganju zagrejte ulje i stavite iseckan luk. Uklonite skramu sa sudžuka i iseckajte ga.

Čim se luk malo proprži, dodajte sudžuk. Malo propržite i sklonite sa vatre. U kalup za tortu stavite pola pirea. Izvadite smesu koja se ispržila i ravnomerno je rasporedite preko pirea.

Narendajte kačkavalj, ali ostavite manji deo sa strane. Prekrijte preostalim pireom i blago pritisnite prstima. Pecite na 180 stepeni oko 40 minuta.

Malo pre nego što izvadite iz rerne, rasporedite i preostali rendan kačkavalj. Nožem pređite između zida kalupa i torte, kako bi se odvojila, pa zatim sklonite prsten.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: