Klasično testo za eklere

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacDžedaj238526
21/04/2017
"Hoćete da i vaši ekleri narastu? Pogledajte u čemu je tajna"
Priprema15 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno30 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano16 515
  • Pregledi tokom meseca110
  • Pregledi tokom sedmice66
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 šolja tip 500
  • jaja - 3 komada većih
  • maslac - 1/2 šolje kravljeg
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu na šporetu stavite vodu /oko 1 šolja/. Čim proključa, dodajte otopljeni maslac. Mešajte i u tankom mlazu sipajte brašno.

Mešajte na tihoj vatri, sve dok ne dobijete gustu smesu. Sklonite sa vatre da se malo ohladi. Nakon toga postepeno dodajte jaja i ponovo pažljivo mešajte.

Od dobijenog testa kašikom uzimajte i stavljajte u tepsiju, koju ste prethodno obložili papirom za pečenje. Pecite eklere dok ne budu gotovi i nakon toga ih punite špricom ili kako vama odgovara sa odgovarajućim filom.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar