Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Zapečena jela»Spanać sa jajima i sirom iz rerne

Spanać sa jajima i sirom iz rerne

SeviSevi
Početnik
517
Spanać sa jajima i sirom iz rerne
Fotografije: Diana Kostova
2 / 6sa Videom
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
5
"Znate da je proleće došlo kada vam serviraju još topao spanać sa jajima i sirom"

Potrebni sastojci

  • spanać - 2 kg svežeg (može i smrznutog)
  • jaja - 4
  • brašno - 3 kašike
  • aleva paprika - 2 kašike
  • luk - 1 velika glava crnog luka ili 1 vezica mladog luka
  • sir - 200 g nadrobljenog
  • ulje - 4 kašike
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • voda - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Spanać oprati i očistiti, tako što treba odseći samo blatnjavi koren bez rezanja celog stabla lista. Važno je da se stabla skuvaju jer je najkorisniji sok upravo u njima, a osim toga su i mekana i daju savršen ukus jelu.

Nakon što je spanać očošćen, staviti ga u duboku šerpu i kuvati ga dok stabla i listovi ne omekšaju. Kada je gotov, izvaditi ga rešetkastom kašikom i staviti u pleh.

Luk samleti ili ga sitno naseckati ukoliko je crni luk, a ukoliko je u pitanju mladi luk, jednostavno ga naseckati (može i na krupnije komade) i dodati ga u pleh.

Dodati i sve ostale sastojke i sve dobro promešati, da se sve idealno umeša.

Peći na 250 stepeni u rerni, do zlatne boje ili dok ne porumeni - stvar ukusa!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: