Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Pečeno jagnje»Jagnjetina iz rerne - prste da poližeš

Jagnjetina iz rerne - prste da poližeš

Sergei AnchevSergei Anchev
Kuvar
12627342
Jagnjetina iz rerne - prste da poližeš3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
160 min.
Ukupno
180 min.
Porcije
6
"Kao deca mnogo smo voleli ovo jelo i uvek bismo polizali tanjir i prste. Zato smo dodali i da poližeš prste."

Potrebni sastojci

  • jagnjetina - 2 - 3 kg
  • ulje - 150 ml
  • paradajz pire - 100 g dupli koncentrat
  • mladi luk - 2 veze
  • nana - 1 veza
  • zelje - 1 veza
  • so
  • biber - mleven
* merne jedinice

Način pripreme

Jagnjetinu isecite na komade, utrljajte biber /najbolje beli/, so i stavite u tepsiju. Prelijte uljem i šoljom vode, pokrijte aluminijumskom folijom i pecite u rerni na 180 stepeni 2 sata.

Izvadite iz rerne i odvojite sos. U sosu prodinstajte mladi luk, nanu i zelje, zajedno sa paradajz pire oko 10 minuta.

Dobijenom smesom prelijte jagnjetinu i stavite u rernu da se zapeče 20-30 minuta na 200 stepeni, dok ne ostane samo mast.

Kao deca mnogo smo voleli ovo jelo i uvek bismo polizali tanjir i prste. Zato smo dodali i da poližeš prste.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: