Špikovana jagnjeća plećka sa lukom i pirinčem

23/04/2017
"Da li imate bolji recept za jagnjetinu sa pirinčem od ovog "
Priprema50 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno170 min.
Porcije8
  • Ukupno pregledano227
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite mladi luk i nanu na komade srednje veličine.

Sipajte ulje u duboki pleh i pomešajte sa lukom, malo posolite.

U drugi široki pleh stavite plećku, malo posolite, namažite sa malo ulja i lepo natrljajte alevom paprikom, pospite biberom. Kad je lepo namažete sa svih strana, oštrim nožem napravite proreze i u svaki stavite komadiće slanine.

Gotovu plećku stavite preko mladog luka, sipajte vodu - da prelije luk ili do polovine pleha.

Prekrijte pleh folijom, ako imate jagnjeću maramicu, možete njom pokriti - tako će biti najukusnije, zato ga što mast, koja se topi preko mesa, čini sočnim i ukusnom.

Pecite u umereno ugrejanoj rerni oko sat i po vremena, nakon čega skinete foliju i dodate oprani pirinač, vratite u rernu. Ako ima više bujona, ne stavljajte foliju, pecite dok se pirinač ne skuva.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar