Način pripreme
U posudu sipajte 3 supene kašike mlakog mleka. Dodajte šećer, 2 supene kašike brašna i izmrvljeni kvasac. Lagano promešajte, poklopite i ostavite da se aktivira kvasac. U brašnu napravite udubljenje i sipajte ulje, umućena jaja, mlako mleko i kvasac. Počnite da mesite, postepeno uzimajući brašno.
Umesite testo koje se ne lepi, prekrijte krpom i ostavite da se udvostruči. Nadošlo testo podelite na tri dela i razvucite tri kruga. Namažite dno i ivice pleha i stavite jednu koru. Rastopite maslac i namažite je. Isecite druge kore na trouglove, malo ih namažite maslacem.
Preko širokog dela stavite 1 kašičicu sira Filadelfija i uvijte u kiflice. Poređajte kiflice preko kore, koja je u plehu. Pokrijte krpom i ostavite da se udvostruči. Namažite pogaču sa dva umućena žumanca i pospite oljuštenim semenom suncokreta. Pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta.