Način pripreme
Meso od svinjske plećke nasecite na komade i stavite u zagrejano ulje. Najbolje je iskoristiti nisku i široku šerpu sa poklopcem.
Upržite uz povremeno mešanje oko 5-6 minuta. Čim se meso zarumeni, prelijte 1 šoljicom vode. Dodajte lovorov list, zrna bibera i pimenta i poklopite. Kuvajte na tihoj vatri.
U okviru 20 minuta protresite šerpu nekoliko puta s vremena na vreme. Kada meso ostane na masnoći, dodajte krupno naseckani luk. Pospite univerzalnim začinom, dodajte 2 kašike maslaca i ponovo poklopite.
Kuvajte još 10-ak minuta da omekša luk. Dodajte naseckani beli luk za to vreme. Začinite mlevenim biberom.
Ponovo protresite nekoliko puta šerpu zatvorenu poklopcem. Posolite i dodajte alevu papriku, malo pre nego što sklonite šerpu sa vatre.
Ponovo protresite šerpu i dodajte peršun i pera od mladog luka.