Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pržena riba»Kotleti ajkule pohovani u belancu

Kotleti ajkule pohovani u belancu

Daniela RusevaDaniela Ruseva
Kuvar
22453950
Kotleti ajkule pohovani u belancu
Fotografije: Daniela Ruseva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Istančana aroma i zagarantovan ukus - savršeno jelo za specijalne prilike"

Potrebni sastojci

  • kotleti ajkule - 6 komada
  • belanca - 4 komada
  • so - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • beli luk - 1 čen
  • sok od limuna - 1 supena kašika
  • brašno
  • ulje
  • za servis
  • crveni kupus
  • šargarepa
  • krompir - skuvan
  • cvekla
* merne jedinice

Način pripreme

Pospite kotlete solju, biberom i izgnječenim belim lukom, naprskajte sokom od limuna i ostavite da odstoji oko 30-40 minuta.

Umutite belanca na sneg sa prstohvatom soli. Ocedite filete, uvaljajte ih u brašno, a posle potopite u umućena belanca.

Pržite filete u ugrejanom ulju, s vremena na vreme okrećite strane, sve dok ne porumeni.

Prilog može biti po vašem izboru.

Ovde je šaren - rendana šargarepa sa crvenim kupusom, ružice skuvanog krompira, malo krompir pirea i ruže od cvekle.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti