Ukusan pohovani file ajkule

15/10/2019
"Postoji mnogo načina za pripremu filea ajkuje, ali ovaj nam je omiljeni, ukus je uvek zagarantovan "
Priprema5 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno35 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano20
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • file ajkule - 1 kg
  • limun - 1 komad
  • ulje
  • za prženje
  • jaja - 2 komada
  • prezle - 200 g
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo file ajkule na komade.

Začinimo sa malo soli i ostavljamo na rešetku ili u đevđir da se lepo ocedi.

Pohujemo komade, potpapamo u umućeno jaje, nakon toga uvaljamo u prezle i na kraju ponovo u jaja.

Nakon toga stavljamo u ugrejano ulje svako parče, pržimo sa obe strane dok ne bude gotovo.

Serviramo pohovanu ribu sa limunom i salatom.

Bon apeti!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar