Način pripreme
Odvojite belance od žumanaca, žumancima dodajte 1/2 šoljice šećera i umutite mikserom u penu. Dodajte želatin, brašno, vanilu i 1 šolju hladnog svežeg mleka. Ponovo umutite mikserom.
Zagrejte na vatri preostalo mleko i u njega u tankom mlazu sipajte smesu od žumanaca uz neprestano mešanje. Skuvajte krem i ostavite ga da se ohladi.
Za to vreme umutite sneg od 6 belanaca sa 1 šoljom šećera i 2-3 kapi sirćeta i sneg dodajte u ohlađeni krem. Pažljivo promešajte oba krema.
Na dno svake čaše stavite po jednu kašičicu slatka ili džema od jagoda. Prelijte delom krema, poređajte red keksa i dolijte još krema, poređajte drugi red keksa i završite slojem krema.
Na kraju, ukrasite slatkom od jagoda i čokoladnim rolatima. Ostavite čaše u frižider, da se krem želira.
Ovaj desert je fantastičan kraj svakog prazničnog slavlja.