Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Ćuretina»Faširane šnicle»Ćureće šnicle sa ruzmarinom

Ćureće šnicle sa ruzmarinom

GvozdenaGvozdena
Početnik
61017
Ćureće šnicle sa ruzmarinom
Fotografije: Gvozdena
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
3
"Ćuretina bez mnogo muke, a topi se u ustima. Prijatno!"

Potrebni sastojci

  • ćureće meso - 6 šnicli od belog mesa
  • ruzmarin - 1 kašičica suvog
  • so - po ukusu
  • ulje - 50 ml
  • voda - 1/2 šoljice
* merne jedinice

Način pripreme

Ćureće šnicle poredjajte na kuhinjsku dasku, izlupajte ih, posolite sa obe strane, a zatim pospite preko njih suvi ruzmarin.

Predjite oklagijom preko njih kako bi šnicle bolje upile so i ruzmarin. Za to vreme u tiganju ugrejte ulje i u vrelo ulje lagano spuštajte šnicle. Na kraju dodajte 1/2 šoljice vode.

Dinstajte ih na tihoj vatri poklopljene, dok porumene sa obe strane.

Prilog i salatu birajte po vašem ukusu: šampinjone, pirinač, pire.....paradajz, krastavac, kupus...

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
53
40
30
20
10
Oceni: