Prolećno pečeno jelo s spanaćem, tikvicama i lukom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
100
659
29/04/2017
"Da li su porasle temperature napolju - jela postaju laganija i aromatičnija "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano5 571
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo spanać, operemo ga dobro i poparimo vrelom vodom. Nakon toga ga isečemo i stavimo u posudu za pečenje. Dodamo mu šargarepu narendanu na sitno rende, kao i tikvicu i isečen luk.

Promešamo dobro i dodamo 1 šolju vode. Stavimo na ringlu da provri 30-40 minuta (dok tikvica i šargarepa ne omekšaju, a voda ispari), nakon čega sklanjamo s ringle i dodajemo prethodno izmrvljen sir i začine (budući da je sir bio slan, nisam dodala so, ali ako procenite možete da dodate malo).

Odozgo prelijemo prethodno umućenim jajima i mlekom i pečemo u prethodno jako zagrejanoj rerni dok se ne zapeče dobro odozgo.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar