Način pripreme
Napravite dva posebna krema. Prvo skuvajte beli krem. Mleko podelite na dva dela.
Za beli krem:
Na vatru stavite šerpicu sa 400 ml svežeg mleka zajedno sa 4 kašike šećera da provri, uz stalno mešanje da se rastopi šećer. Za to vreme u posebnih 100 ml mleka rastvorite skrob. Umutite dva jajeta viljuškom i dodajte ih u skrob. Promešajte i sipajte u vruće mleko zajedno sa jednom vanilom. Mešajte dok se krem ne zgusne i skinite sa vatre. Dok je još vruć, u krem dodajte maslac i promešajte da se maslac istopi. Pokrijte šerpu, da krem ne uhvati koricu.
Za braon krem:
Preostalo sveže mleko - 400 ml, stavite na vatru sa 4 kašike šećera da se zagreje. Dodajte puding, rastvoren u 100 ml mleka sa jednom kesicom vanilin šećera. Mešajte dok se ne zgusne.
Još topao krem rasporedite u čaše, tako što prvo sipate malo braon krema, nakon toga malo belog i na kraju završite braon kremom.
Ukrasite gotov krem čokoladnim draže bombonama i listićima badema, koje ste ranije lagano zapekli.