Humus sa sušenim paradajzom

05/05/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj6079
"Mnogo ukusan i toliko aromatičan, da nestane za čas. Probajte dok gladni nisu sve pojeli "
Priprema20 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno140 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano533
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Veče ranije natopimo leblebije (ako želimo da budu mekše, možemo da ih skuvamo).

Stavimo ih u blender i dodamo malo vode.

Dodamo tahini, beli luk, maslinovo ulje i sok od pola limuna. Začinimo solju, alevom paprikom i s malo bibera po ukusu.

Uključimo blender dok ne dobijemo glatku konzistenciju.

Sušeni paradajz takođe potopimo u vodi, na kratko, sečemo ga na parčiće i takođe ga dodamo u smesu, i ponovo sve dobro izmešamo.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar