Način pripreme
Stavite mleko i pavlaku u veliku posudu i počnite da mutite.
Nakon što ste dobro umutili smesu, ubacite kiselo mleko unutra i ponovo mutite neko vreme, a zatim uzmite kutiju (najbolje za sladoled sa poklopcem).
Dodajte smesu unutra i počnite da topite čokoladu na pari.
Stavite u šerpu vodu i malu posudu - u manju posudu stavite čokoladu / pola kutije od oko 200 g / i sačekajte da se istopi.
Kad se istopi, uzmite kašiku i dodajte u sladoled, ali nemojte mešati - napravite oblik sunca - čokolada je topla i tone unutra i zbog toga se ne meša.
Zatvorite poklopac, stavite mlečni sladoled u zamrzivač i sačekajte najmanje 3-4 sata, a zatim ga izvadite.
Uzmite odgovarajuće posude za sladoled.
U jednu stavite malo vode, umočite kašiku u vodu i uzimajte domaći sladoled. Svaki put, kada uzimate sladoled umočite kašiku u vodu - tako oblici postaju lepši.