Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Parfe»Parfe od kiselog mleka sa breskvama

Parfe od kiselog mleka sa breskvama

Stanislava ArmyanovaStanislava Armyanova
Inovator
18730673
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
6
"Mi smo veliki ljubitelji parfea, posebno kad se tako lako priprema"

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 400 g
  • šećer - po ukusu
  • kompot od bresaka - 1 komad
  • želatin - 2 supene kašike
  • orasi - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Mleko se cedi u gazi jedan dan. Želatin se pomeša sa 150 ml vode i ostavi oko 15 minuta da nabubri.

Kompot se procedi, a voće iseče i u njega se dodaju orasi i oceđeno mleko.

U ugrejani sok od kompota se dodaje želatin i kad se ohladi, se dodaje u smesu.

Dobro se promeša i sipa u kalup za tortu, keks ili bilo koji drugi odgovarajući kalup, nakon čega se ostavllja u frižideru da se želira. Kad se okrene, ukrašava se orasima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: