Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Svinjski file sa pastom od belog luka i taljatelama

Svinjski file sa pastom od belog luka i taljatelama

Svinjski file sa pastom od belog luka i taljatelama2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Nije nam baš stalo do paste od belog luka, ali bez svinjetine, kao dodatak taljatelama, nema ništa od toga"

Potrebni sastojci

  • svinjski file - 1 kg
  • so
  • biber
  • beli luk - 7 čenova
  • peršun - 1 veza
  • maslinovo ulje - 4 supene kašike
  • taljatele - 400 g
  • ulje - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite beli luk i peršun. Stavite ih u tučak i dodajte prstohvat soli i 1 supenu kašiku maslinovog ulja. Gnjećite ih i dodajte još 2 supene kašike maslinovog ulja i promešajte.

Stavite taljatele da se kuvaju u posoljenoj vodi.

Za to vreme pripremite meso. Isecite ga na deblje filee i začinite biberom i solju.

Pržite u namazanom gril tiganju sa obe strane. Gotove taljatele iscedite i pomešajte sa 1 supenom kašikom maslinovog ulja.

Preko svakog ispečenog filea stavite po 1 supenu kašiku paste od belog luka i servirajte sa gotovim taljatelama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: