Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Slani rolat»Kolač od mlevenog mesa sa punjenim kanelonama

Kolač od mlevenog mesa sa punjenim kanelonama

ažurirano:
Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3942k
Kolač od mlevenog mesa sa punjenim kanelonama2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
5
"Jedno jelo, napravljeno da bude podeljeno sa prijateljima i pojedeno sa zadovoljstvom."

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 800 g
  • luk - 1 glavica
  • jaja - 1 komad
  • prezle - 100 g
  • univerzalni začin - za mleveno meso
  • za nadev
  • kaneloni - 6 komada
  • topljeni sir - 150 g
  • kačkavalj - 100 g
  • topljeni sir - 100 g, dimljeni
  • jaja - 1 komad
  • pavlaka - 50 ml, za kuvanje
  • paprike - 3 - 4 komada, pečene, crvene
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte mleveno meso sa navedenim sastojcima. Ostavite u frižideru na 1 sat. U šerpu sipajte vodu i posolite.

Kad provri stavite kanelone i kuvajte ne više od 2 minuta. Izvadite ih i ostavite da se ohlade. Umutite jaje sa pavlakom.

U njih dodajte sir iseckan na kockice. Jednim delom smese napunite kanelone. Rasporedite mleveno meso po dnu i ivicama pravougaonog kalupa, odvojite jedan deo za pokrivanje.

Rasporedite deo paprika. Preko njih poređajte kanelone i prekrijte preostalim nadevom. Prekrijte paprikama i završite mlevenim mesom koje ste odvojili.

Pecite kolač na 200 stepeni oko 35 minuta ili dok ne bude gotovo. Ostavite da se ohladi i premetite ga u odgovarajuči poslužavnik. Servirajte sa prilogom i sosom po izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: