Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Kobasice»Kobasica sa paprikom

Kobasica sa paprikom

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141122k141
Kobasica sa paprikom
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
2 / 3
08/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Jedno aromatično jelo sa kojim ćete zvanično završiti sa dijetom"

Potrebni sastojci

  • kobasica - 500 g, teleća, sirova
  • ulje - 2 supene kašike
  • luk - 1 glavica, iseckana na tanke polumesece
  • paprika - crvena 1 komad
  • paprika - zelena 1 komad
  • beli luk - 1 čen, sitno iseckan
  • kapar - 1 supena kašika
  • bujon - 125 ml, teleći
  • balsamiko - 1 1/2 supene kašike
  • smeđi šećer - 1/2 kašičica
  • paradajz - čeri 250 g, isečen na pola
  • ruzmarin - suv, 1 kašičica
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte jednu supenu kašiku ulja u velikom dubokom tiganju na tihoj vatri. Izdinstajte iseckanu kobasicu oko 15 minuta, okrećite s vremena n vreme.

Izvadite kobasicu iz tiganja i poklopite, da se održava toplota.

Smanjite temperaturu ringle, dodajte drugu kašičicu ulja ako je potrebno i izdinstajte luk, dok ne omekša 7 minuta.

Dodajte paprike iseckane na tanke trakice, beli luk, kapar i ruzmarin. Kuvajte, mešajući oko 10-15 minuta, dok paprike ne omekšaju.

Pojačajte temperaturu i dodajte bujon, čeri paradajz isečen na pola, balsamiko i šećer. Začinite biberom i solju.

Kuvajte još 5 minuta, dok paradajz ne omekša. Vratite kobasicu, lepo promešajte i kuvajte još 2-3 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: