Pasulj sa paprikom i kobasicom

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Новак
5
6
16/02/2017
"Ukusan domaći pasulj sa srpskom kobasicom - ko može odoleti ovakvom predlogu."
Priprema15 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 549
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice7
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pasulj - 500 g starog
  • kobasica - 300 g srpske (2 komada)
  • paprika - 2 komada svežih
  • paradajz - ½ tegle (ljuštenog ili svežeg)
  • luk - 1 glavica
  • nana - 1 kašičica osušene
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • brašno - 1 - 2 kašike
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Pasulj potopite u vodu, pa stavite da se prokuva. Dodajte sodu, pa ostavite da malo provri i opusti žutu vodu, koja, svakako, ne prija stomaku.

Tu vodu isipajte, pa nalijte drugu. Isecite luk i papriku, pa dodajte u pasulj uz dve kašike ulja.

Neka se kuva na tihoj vatri. Kad pasulj malo omekša, dodajte paradajz, nanu i kobasice isečene na komade. Sve zajedno kuvajte dok pasulj u potpunosti ne omekša.

Napravite zapršku, tako što prvo zapržite brašno i kad ste već ugasili ringlu, dodajte alevu papriku i dodajte u pasulj.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar