Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Svinjski file sa garnirungom od boranije

Svinjski file sa garnirungom od boranije

Svinjski file sa garnirungom od boranije
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Kada čujete svinjetina i boranija mislite baš na ovo, zar ne? Živela ukusna iznenađenja"

Potrebni sastojci

  • svinjski file - 1 kg
  • boranija - 500 g
  • šargarepa - 2 komada
  • slanina - 100g, dimljena
  • beli luk - 2 čena
  • maslinovo ulje
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Sninjski file isecite na deblje komade. Premažite ih maslinovim uljem, začinite biberom, solju i ostavite dok priprmate garnirung.

Očistite boraniju i isecite na dva dela po dužini. Stavite da se kuva u posoljenoj vodi. U več skuvanu boraniju, dodajte šargarepu iseckanu na providne trakice. Kuvajte još malo dok šargarepa ne omekša.

Resetkastom kašikom izvadite povrće na ubrus i osušite. Napravite 4 snopa i uvije slaninom po sredini. Kroz svako parče slanine provucite čačkalicu.

Ugrejte gril tiganj sa nekoliko kapljica maslinovog ulja. Iseckajte beli luk u tiganj. Kad pusti aromu ga izvadite.

Stavite ponovo maslinovo ulje i stavite snopove da zapeku sa obe strane. Stavite ih u tanjir i izvadite čačkalice. U istom tiganju ispržite filete sa obe strane. Servirajte sa omiljenim sosom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: