Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Marinirana piletina sa tamnim pivom, lukom i belim lukom

Marinirana piletina sa tamnim pivom, lukom i belim lukom

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Marinirana piletina sa tamnim pivom, lukom i belim lukom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
6
"Da li znate šta fali ovom receptu? Pivo, velika količina piva, sa kojom će se konzumirati ova ukusna plećka"

Potrebni sastojci

  • svinjska plećka - 1 kg
  • pivo - 1 šolja, tamno
  • soja sos - 1 šolja
  • univerzalni začin - 1/2 kesice, za roštilj
  • šećer - 1 prstohvat
  • biber
  • aleva paprike
  • čubar
  • indijski orah
  • luk - 1 glavica, sitno iseckana
  • beli luk - 4 čena, sitno iseckana
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjsku plećku isecite na tanke šnicle, ako je potrebno, izlupajte ih. U posudu pomešate sve začine i promešate.

Luk i beli luk sitno iseckajte i dodajte. Meso se lepo natrlja, čak možete rukom da lepo upije.

Prekrijte folijom i ostavite oko 1-2 sata.

Možete ih peći u rerni ili na roštilju, budu mnogo ukusni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: