Način pripreme
Operite piletinu i lagano je izlupajte čekićem za meso, kako bi je istanjili i skratili vreme pripreme. Posolite, dodajte biber po ukusu i ostavite 2 sata u frižideru da se začini.
Zagrejte maslac u dubokom tiganju (najbolje sa poklopcem) i spustite piletinu ili batake da se isprže ravnomerno sa svih strana.
Dodajte malo pilećeg bujona ili vode, poklopite i ostavite da se dinsta, a prethodno smanjite vatru. Kada tečnost ispari, dodajte još malo bujona i tako 3-4 puta, dok ne potrošite bujon. Komade mesa okrenite nakon drugog-trećeg dolivanja bujona.
Izgnječite očišćene čenove belog luka i promešajte ih sa sirćetom ili svežim sokom od limuna. Dodajte smesu u piletinu, koja je već pripremljena, poklopite i ostavite na isključenoj ringli i sklonite tiganj nakon 4-5 minuta.
Poslužite prženu piletinu sa belim lukom uz krompir pire, dinstani krompir, sotirani krompir, princes krompir ili salatu po izboru.