Način pripreme
Za koru:
Jaje i šećer umutiti žicom u sneg. Dodati ulje, mleko, sodu, brašno i kakao. Smesu sipati u kalup za tortu od 24cm, prekrivenu papirom za pečenje i blago premazanu uljem. Peći na 180 stepeni 35 minuta.
Za krem:
Mleko sipati u kaserolu, a oko 200 ml odvojiti za rastvaranje pudinga. Njih umutiti sa jajima, brašnom i šećerom.
Smesu polako dodati u toplo mleko uz neprestano mešanje žicom. Kada krem provri, skinuti ga sa vatre i mutiti još nekoliko minuta. Nakon toga dodati maslac i vanilu.
Pravljenje torte:
U prsten od kalupa za tortu staviti koru, na odgovarajuću činiju. Preliti sirupom od toplog mleka.
Nakon toga staviti deo krema, red siropiranih piškota i preostali krem. Tortu ostaviti da odstoji nekoliko sati, nakon čega joj skinuti prsten. Ukrasiti po ukusu.
Ja sam je odozgo posula kakaom i gotovom dekoracijom. Namazala sam strane šlagom i napravila sam figure od rastopljene čokolade.