Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Slani rolat»Teleći rolat sa kačkavaljem i slaninom

Teleći rolat sa kačkavaljem i slaninom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Teleći rolat sa kačkavaljem i slaninom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
100 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
6
"Sočan teleći rolat i povrće - jesmo li uspeli da vas zadivimo"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 1.5 kg
  • slanina - 200 g pušene
  • kačkavalj - 200 g
  • so
  • biber
  • majčina dušica
  • za mazanje
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • senf - 2 kašike
  • pivo - 50 ml
  • maslinovo ulje - 1 kašičica
  • za garnirung
  • šargarepa - 250 g bejbi
  • krompir - 2 - 3 kom.
  • jabuke - 1 kom.
  • biber
  • so
  • majčina dušica
  • med - 1 kašika
  • maslinovo ulje - 1 - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Od mesa oblikovati dva pravougaona parčeta, pa ih istanjiti čekićem. Posoliti, pobiberiti i začiniti majčinom dušicom. Preko njih posuti slaninu i kačkavalj, naseckane na kockice.

Uviti u čvrste rolate i vezati koncem. Staviti ih u pleh, posuti uljem i naliti oko 1 čašu vode. Prekriti folijom i peći na 200 stepeni oko 1 sat i 30 minuta ili dok meso ne bude gotovo.

Izvaditi rolate iz rerne, skinuti foliju i namazati ih pripremljenom smesom od aleve paprike, senfa, piva i maslinovog ulja. Vratiti u rernu još 10-15 minuta. Za garnituru začiniti solju, biberom, sa malo majčine dušice i maslinovog ulja šargarepu i naseckane na parčiće jabuku i krompir.

Dobro promešati i staviti u rernu na 200 stepeni oko 20 minuta. Posuti medom i vratiti još 5 minuta. Rolate naseći na parčiće i garnirati glaziranom šargarepom, krompirom i jabukama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: