bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi Deserti»Kruške sa maskarpone sirom i medom

Kruške sa maskarpone sirom i medom

Jelena AndonovJelena Andonov
Džedaj
937
168
1
180
Kruške sa maskarpone sirom i medom
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
11/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije4
"Ako u raju ne serviraju ove kruške sa maskaropone sirom i medom, dobro ćemo da razmislimo kako da se ponašamo ubuduće"

Potrebni sastojci

  • kruške - 2 kom.
  • maslac - 4 kašičice
  • med - 4 kašike
  • krem
  • maskarpone - 200 g
  • tečna pavlaka - 100 ml
  • med - 4 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Kruške oprati i osušiti. Naseći na polovine i iseći tvrdi deo.

U svaku polovinu staviti po 1 kašičicu maslaca i po 1 kašiku meda. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne omekšaju. Izvaditi ih i sačekati da se ohlade.

Umutiti pavlaku i u nju dodati maskarpone.

Pažljivo promešati i preko svake kruške staviti od krema.

Preliti medom i po želji posuti orašastim voćem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: