Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Kruške sa maskarpone sirom i medom

Kruške sa maskarpone sirom i medom

Kruške sa maskarpone sirom i medom
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Ako u raju ne serviraju ove kruške sa maskaropone sirom i medom, dobro ćemo da razmislimo kako da se ponašamo ubuduće"

Potrebni sastojci

  • kruške - 2 kom.
  • maslac - 4 kašičice
  • med - 4 kašike
  • krem
  • maskarpone - 200 g
  • tečna pavlaka - 100 ml
  • med - 4 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Kruške oprati i osušiti. Naseći na polovine i iseći tvrdi deo.

U svaku polovinu staviti po 1 kašičicu maslaca i po 1 kašiku meda. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne omekšaju. Izvaditi ih i sačekati da se ohlade.

Umutiti pavlaku i u nju dodati maskarpone.

Pažljivo promešati i preko svake kruške staviti od krema.

Preliti medom i po želji posuti orašastim voćem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti