Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Medena torta»Brza torta sa medenjacima i likerom Amaretto

Brza torta sa medenjacima i likerom Amaretto

Maria DoevaMaria Doeva
Pomoćnik kuvara
405286
Brza torta sa medenjacima i likerom Amaretto
Fotografije: Maria Doeva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
12
"Super torta, idealan desert za neočekivane goste"

Potrebni sastojci

  • medenjaci - 500 g
  • pavlaka - 400 ml za kuvanje
  • šećer u prahu - 1 šolja
  • amaretto liker - 1 kašika
  • želatin - 5 g
  • za potapanje medenjaka
  • instant kafa - 1 kesica 3 u 1 kafe
  • za dekoraciju
  • kakao - 40 g
* merne jedinice

Način pripreme

U dubokoj posudi sjedniti pavlaku, šećer i Amaretto, dok se ne dobije homogena smesa.

Nakon toga, u dobijenu smesu dodati i rastvoren želatin /prema uputstvu sa kesice/.

Medenjake potopiti u pripremljenu toplu kafu, i ređati u odgovarajući kalup, nakon čega dodati i gotov krem.

Odozgo posuti kakaom, i time je desert gotov za konzumaciju. Po želji, možete pre toga ukrasiti tortu rastopljenom belom čokoladom, pavlakom ili kako god želite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: