bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Meze»Predjelo Lokvanji

Predjelo Lokvanji

Predjelo Lokvanji
Fotografije: Albena Asenova
19/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Ukupno30 min.
Porcije4
"Ukusno, lepo i neodoljivo - evo ovako volimo da kuvamo"

Potrebni sastojci

  • katak - 2
  • ulje
  • orasi - 100 g, samleveni
  • kiseli krastavci - ili sveži
  • jaja - 4 komada
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

U plitkom ovalu rasporedimo dva kataka, začinjena solju i mlevenim orasima.

Zamažemo lepo i ograđujemo kiselim krastavcima.

Skuvana jaja isečemo oštrim nožem, tako da žumance ostane celo, a belance isečemo na listiće.

Rasporedimo lokvanje na jednakom rastojanju.

Između njih stavljamo strukove peršuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: