Pile Italija

Pile Italija
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
2 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Osetite ukus Italije s ovim raskošnim receptom za sočno pile"

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 2 - 3 komada
  • paprike - 3 - 4 komada, pečene, crvene
  • mocarela - 125 g
  • kačkavalj - 70 g
  • spanać - 1 šaka, svež
  • prezle - za posipanje
  • so - po ukusu
  • biber
  • ulje - za posipanje
  • univerzalni začin - začin za piletinu
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće grudi se isecaju na tri parčeta horizontalno i postavljaju u podmazanu posudu za pečenje. Pospipaju se sa malo soli, bibera i začina za pile.

Pečene paprike se rastvore kao knjiga i postave preko mesa, na preko njih se ređaju parčići mocarele.

Sveži spanać se blanšira u vreloj posoljenoj vodi, ocedi se dobro i rasporedi preko svakog parčeta mesa.

Odozgo se preklopi drugim parčetom pilećeg mesa. Pospipamo prezlama, solju i još sa malo začina za pile. Odozgo se preliva s malo ulja i peče se u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 25 minuta.

Izvadi se posuda i piletina se pospe narendanim kačkavaljem, vraća se u rernu na još 5 minuta, dok se kačkavalj ne istopi. Serviramo sa svežom zelenom salatom ili krompir salatom i čašom vina.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: