Svinjetina s graškom i krompirom u rerni

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
124
730
22/05/2017
"Ima li gladnih? Eto izvolite kod nas - ova đakonija će biti dovoljna za sve "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano12 699
  • Pregledi tokom meseca161
  • Pregledi tokom sedmice19
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na zalogaje i propržite u zagrejanoj masnoći. Povremeno dolivajte po malo tople vode, da omekša.

Dodajte sitno iseckan luk, šargarepe isečene na kriške i krompir na kockice redom, a nakon svakog dodatog sastojka propržite po 3-4 minuta. Dodajte brašno, propržite na kratko, dodajte alevu papriku i na kraju grašak.

Promešajte jelo i nalijte toplu vodu toliko da prekrije namirnice. Dodajte začin od povrća, biber i posolite po ukusu, promešajte.

Operite veoma dobro glavicu belog luka, nakon čega nožem napravite razreze po čenovima i stavite je u jelo. Dodajte i ljutu suvu papriku.

Stavite jelo u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite dok ne bude gotov krompir.

Pospite jelo sitno iseckanim peršunom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar