Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pečena svinjetina»Svinjetina s graškom i krompirom u rerni

Svinjetina s graškom i krompirom u rerni

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Svinjetina s graškom i krompirom u rerni
Fotografije: Stefani Ivanova
5 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Ima li gladnih? Eto izvolite kod nas - ova đakonija će biti dovoljna za sve"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 700 g
  • ulje - 4 kašike
  • krompir - 1 kg
  • grašak - 400 g, zamrznut
  • luk - 2 glavice
  • šargarepa - 2 komada
  • aleva paprike - 1 kašičica
  • brašno - 1 kašika
  • univerzalni začin - 1 kašika, od povrća
  • biber - zrna
  • beli luk - 1 glavica
  • ljuta paprika - 1 komad, suva
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na zalogaje i propržite u zagrejanoj masnoći. Povremeno dolivajte po malo tople vode, da omekša.

Dodajte sitno iseckan luk, šargarepe isečene na kriške i krompir na kockice redom, a nakon svakog dodatog sastojka propržite po 3-4 minuta. Dodajte brašno, propržite na kratko, dodajte alevu papriku i na kraju grašak.

Promešajte jelo i nalijte toplu vodu toliko da prekrije namirnice. Dodajte začin od povrća, biber i posolite po ukusu, promešajte.

Operite veoma dobro glavicu belog luka, nakon čega nožem napravite razreze po čenovima i stavite je u jelo. Dodajte i ljutu suvu papriku.

Stavite jelo u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite dok ne bude gotov krompir.

Pospite jelo sitno iseckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: