Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Zapečena jela»Spanać s piletinom i bešamel sosom

Spanać s piletinom i bešamel sosom

Spanać s piletinom i bešamel sosom
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"I odovojeno su predivni, ali u kombinaciji su zaista neodoljivi"

Potrebni sastojci

  • spanać - 500 g, svež
  • pileći bataci - 2 koamda
  • bešamel - 50 ml
  • suvo grožđe - 1 šaka
  • pinjole - 1 kašika, sveže
  • kačkavalj - 100 g
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite batake od kostiju i isecite ih na zalogaje. Ugrejte lje i maslinovo ulje i propržite meso.

Dodajte oćišćen spanać i mešajte dok se ne blanšira i ne smanji obim.

Dodajte suvo grožđe, pinjole, so po ukusu i propržite nekoliko sekundi mešajući.

Premestite smesu u posud za pečenje i prelijte bešamelom.

Narendajte kačkavalj i stavite jelo u rernu. Pecite na 200 stepeni dok ne dobije zlatastu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: