Način pripreme
Luk se iseče na sitno, zatim se isprži. Nakon toga se luku doda melveno meso i aleva paprika. Mleveno meso treba dobro da se isprži.
Nakon što je isprženo, dodaju mu se masline i pečurke. Začini se solju i biberom. Sve se malo proprži. Zatim se dodaje i paradajz sok. Ostavi se da se kuva. Sos treba da se zgusne.
Priprema Bešamel sosa:
Maslac se istopi i u njemu se zaprži brašno. Nakon toga se dodaje i sveže mleko i meša se neprekidno i energično. Sos Bešamel se začini solju i biberom. Ostavlja se da provri, da se zgusne sos.
U šerpu se stavi voda da provri s malo ulja. Nakon što provr, i sklanja se sa ringle. U vodu se spuštaju na minut dva, jedna po jedna, kore za lazanju, da se ne bi zalepile.
Posuda za pečenje se namaže uljem. Ređa se red kora za lazanju, nakon toga sos s mlevenim mesom i malo bešamel sosa. Tako se ređa dok se ne potroše sastojcu. Završi se korama za lazanju. Odozgo se prelije Bešamel sosom.
Kačkavalj se narenda i stavi preko lazanje. Peče se u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta.