Klasično testo za mekike

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
22/05/2017
"Najlepše mekike su sa ručno mešenim testom. Evo našeg recepta. Nemojte se žaliti posle, da su mnogo ukusne "
Priprema25 min.
Ukupno25 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano16 150
  • Pregledi tokom meseca1066
  • Pregledi tokom sedmice75
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 kg
  • kiselo mleko - 1 kofica
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno u pleh i napravite rupu u sredini. Pomešajte kiselo mleko, so, šećer, sodu bikarbonu i sačekajte dok se ne pojave balončići. Sipajte u rupu od brašna i kašikom počnote da mešate. Nakon toga mesite rukama.

Treba da se dobije lepo i lepljivo testo. Ostavite da nadođe 30 minuta ili više.

Testo se koristi za mekike i pogače.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar