Banana krem s keksom i čokoladom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
105
727
25/05/2017
"Takav desert smo pripremili da ćete želeti da počnete upravo od njega "
Priprema15 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno30 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 643
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 600 ml
  • šećer - 6 kašika
  • banane - 3 komada
  • žumance - 3 komada
  • skrob - 60 g
  • vanila
  • keks - 4 - 5 komada, parčići
  • crna čokolada - 1 kašika
* merne jedinice
Voćni Krem

Način pripreme

U posudi se umute žumanca sa šećerom žicom, dok se ne rastopi. U 100 ml svežeg mleka umuti se prirodni skrob, zajedno s vanilom.

Ostatak mleka se stavi na ringlu da se zagreje, sipamo žumanca i meša se dok se krem ne zgusne. Skloni se sa ringle da se ohladi.

Srednje velika banana se izgnječi viljuškom u pire, a pre toga se odseče nekoliko krugova za dekoraciju. Pire se sipa u krem i dobro promeša. Parčići keksa ostalog od prethodnog dana se izlome na manje parčiće.

U četiri čaše sipamo po jednu kašiku ohlađenog krema, odozgo naređamo parčiće keksa, sledi krem, keks i tako se formiraju tri reda dok se završava kremom.

Crna čokolada se istruže nožem i i njom se dekoriše svaka čaša zajedno s krugovima banane. Serviramo ohlađen dezert!

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar